ISTORIC H2O TEAM

Bartalis Károly (fost sportiv de performanţă şi actualmente antrenor în cadrul clubului), din dorința de promovare a înotului și a poloului în municipiul Târgu-Mureş.

Clubul reuşeşte în numai la un an de la înfiinţare, să se înscrie în Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern şi participă la mai multe concursuri naţionale si internaţionale unde sportivii nostri au câştigat numeroase medalii.

La sfârşitul  anului 2012 se  înfiinţează și secţia de polo pe apă. În prezent se antrenează grupe de băieți născuți 2003-2004, 2005-2006 și o grupă de fete junioare, aceste echipe find înscrise în Campionatul Național de Polo.

Clubul a reuşit să creeze o pepinieră având ca baza de selecţie un număr de circa 250 copii.

În prezent lucrează în cadrul clubului 9 antrenori.

Antrenamentele se desfăşoară în incinta complexului Weekend din Târgu Mureş, la Bazinul Olimpic acoperit.

246877049_4476903539058360_8677835817962288930_n

SCOPUL NOSTRU

Scopul clubului este iniţierea în înot a copiilor de la vârste fragede, descoperirea de talente în vederea practicării înotului de performanţă si formarea de echipe de polo pe apă. În acest sens, colaborăm cu mai multe grădiniţe si şcoli primare.

C.S. H2O TEAM are ca scop organizarea de competiţii sportive de înot si polo în vederea creşterii nivelului de performanţă.

Obiectivele noastre se pot defini în asigurarea condiţiilor de selecţie şi pregătire ale sportivilor, participarea la competiţii interne şi internaţionale, educarea permanentă în şi prin sport. Prin creşterea capacităţii de efort şi al perfecţionării tuturor deprinderilor şi priceperilor motrice specific, tindem spre valorificarea maximă a aptitudinilor individuale, în scopul obţinerii performanţelor. Cultivarea dorinţelor sportivilor de a se afirma pe plan naţional şi internaţional, generează spiritul de performanţă pentru tot restul vieţii, în toate domeniile de activitate.

Antrenorii nostri sunt foşti mari sportivi, care s-au retras din activitatea competiţţdin Târgu Muresională şi s-au dedicat descoperirii şi formării noilor talente. Lucrând cu dăruire, răbdare si profesionalism, aceştia sunt deosebit de atenţi la învăţarea corectă a tehnicilor de înot.

Doriți să vă înscrieți la antrenamentele H2O team ?

De ce este înotul izvor de sănătate:

–  Înotul are o influenţă pozitivă asupra plămânilor, în sensul că în timp creşte capacitatea respiratorie şi vei respira mai eficient.

– Înotul este o formă de antrenament care creşte frecvenţa cardiacă şi stimulează circulaţia. În timpul înotului, toate grupele musculare sunt puse în mişcare simultan, provocând organismul la un antrenament total.

– Studii efectuate pe eşantioane reprezentative de copii şi adulţi au arătat că înotul reduce severitatea episoadelor de astm. Creşterea capacităţii pulmonare câştigată prin înot şi inhalarea aerului umed care înconjoară piscina pot îmbunătăţi funcţia pulmonară şi controlează episoadele de astm.

– Nu exercită presiune asupra articulaţiilor, precum alergatul, aerobicul sau ridicatul greutăţilor.

– Înotul reduce stresul şi te face să te simţi relaxat şi odihnit.